Sedert enige tijd zijn we een samenwerking aangegaan met het wijnhuis EDER uit de regio Wagram, een deelregio behorende tot Niederösterreich, gesitueerd ten noorden van de Donau en noord-westwaarst van de hoofdstad Wenen.

Nergens anders in Europa vind je zo’n uitzonderlijk gemodelleerd landschap als in Wagram.

Het wijnhuis Eder is een typisch kleinschalig familiebedrijf waar wijnbouw van het hoogste niveau wordt bedreven en waar teamwork en solidariteit als topprioriteiten gelden. Het primaire doel is het verhogen en optimaliseren van de kwaliteit van de druiven om uiteindelijk de beste voorwaarden te creëren voor kwaliteitswijnen.

De wijngaarden liggen in Feuersbrunn, waar 7 hectare eigen grond en 5 hectare gepachte grond bewerkt worden.

De absolute topaandacht wordt hier gegeven aan de sterke punten van de regio en haar unieke lössbodem waar wijnbouwer Eder er jaar na jaar zorg voor draagt om zijn unieke en constante signatuur aan de wijnen te bezorgen.

De welbekende organisatie Falstaff die jaarlijks zijn professionele beoordeling verleent aan Oostenrijkse wijnen heeft diverse wijnen van Eder met mooie scores gelauwerd:

  • Roter Veltliner Brenner 2021: 93 Pt
  • Grüner Veltliner Nussberg 2021 : 92 Pt
  • Grüner Veltliner Rosenberg : 92 Pt
  • Sankt Laurent Reserve 2019 : 91 Pt
  • Rosé Zweigelt 2022 : 89 Pt

Deze voornoemde Roséwijn werd door de  gespecialiseerde uitgeverij “Vinaria”  in 2020 nog onder 836 wijnhuizen uitverkozen als winnaar met vooral veel aandacht voor de aanwezigheid van aromatisch fruit zoals kersen en bessen zeer charmant en met een mooie kruidigheid

Algemeen

Oostenrijks Wijnhuis
Itop cva
Liersebaan 315
2240 Viersel (Zandhoven)
België

Volg ons via ...

Meer over

Wijn bestellen

Wijn regio's

© 2024
Oostenrijks Wijnhuis – Itop CVA

Betaal eenvoudig online

bancontact@2x
kbc@2x
belfius@2x
inghomepay@2x
directdebit@2x
Add to cart