Ontstaan

Introductie

Van 2003 tot en met 2018 woonden Guy Janssens en zijn echtgenote Lydia (die ondertussen in maart 2018 ingevolge 17-jaar durende kanker overleed) voor 50 procent van hun tijd in Oostenrijk (Noord Tirol).

Zo kregen zij als wijnliefhebbers de gelegenheid om de kwaliteit van de Oostenrijkse wijnen naar hun (top)waarde in te schatten.

Op een dag kregen ze de vraag van de sommelier van een Antwerps toprestaurant om ter degustatie eens een aantal wijnen mee te brengen.

"In België is de keuze toch zo beperkt vooral wat betreft rode wijnen!"
Antwerpse Sommelier

Interesse

Een grondige marktstudie ging gepaard aan het ter plaatse proeven en bezoeken van meer dan 120 wijnboeren die geselecteerd werden op basis van een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Vervolgens werd samen met meerdere sommeliers en wijnspecialisten een pré-selectie gemaakt uit een uitgebreid gamma van diverse typisch
Oostenrijkse druivensoorten, zowel wit als rood.

De start

Wat startte als een hobby werd spoedig een passie en het Oostenrijks Wijnhuis werd geboren.

Als directe importeur opgestart mag het Oostenrijks Wijnhuis, reeds meerdere  gekende, zelfs sterren- restaurants, op haar  “referentielijst” plaatsen.

In 2010 werd een zestal wijnen uit het gamma ter degustatie aangeboden aan de welbekende journalist en wijnspecialist Frank Van der Auwera, auteur van de jaarlijkse uitgave “Wijnkoop gids”. Uit de in totaal meer dan 3.000 aangeboden wijnen (tot max € 10) die afkomstig zijn vanuit de  4 windstreken van de wereld en waarvan er vervolgens 300 geselecteerd werden, mochten wij met enige trots vaststellen dat 4 van onze Oostenrijkse wijnen geselecteerd werden. 

Een perfecte start dus, de edities 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, …  volgden met meer nominaties én oscars!

Selecteren

Met de grootste zorg selecteren we steeds de kwalitatieve – betaalbare wijnen uit het gamma van de vele verschillende wijnboeren die Oostenrijk te bieden heeft.

Ondertussen vieren we bijna ons 10 jarig bestaan met een zeer uitgebreid gamma én eigen beheerde stock. 

Tweemaal per jaar (voorjaar & najaar) organiseren we onze ondertussen bekende Lente -en Herfstdegustaties met onze vaste waarden als steeds tal van nieuwigheden. Tijdens de Lentedegustaties worden we de laatste jaren vergezeld door tal van Oostenrijkse Wijnbouwers. Hierbij kan u proeven en genieten van een selectie dewelke met de grootste zorg samengesteld werd.

Focus

Het Oostenrijks Wijnhuis beperkt zich bewust tot Oostenrijkse en Zuid Tirooles wijnen. De aandacht blijft constant uitgaan naar een opperbeste prijs-kwaliteitkeuze. 

De nog steeds regelmatige aanwezigheid in Oostenrijk (met eigen aanhangwagen) geeft het Oostenijks Wijnhuis de mogelijkheid om het gamma regelmatig aan te passen en uit te breiden.

Add to cart