Grüner Veltliner Purus Kamptal DAC Reserve – Weszeli

20,85 incl. btw

Kwantumkorting 5% bij afname 6 flessen 7,5% bij afname 12 flessen 10% bij afname 24 flessen 12,5% bij afname 36 flessen

Artikelnummer: Wesz010312 Categorie:

Beschrijving

Site : De druiven voor de GrünerVeltliner Purus zijn afkomstig van de Kittmannsberg, die gesitueerd is zuidwestwaarts van de stad Langenlois.
Wijngaarden: De bodem van de Kitmannsberg bestaat voornamelijk uit een uitzonderlijk diepe laag die dateert uit de Quartiaire ijstijd. Deze fijnkorrelige grond kan de warme zonnestralen goed opslaan en bezorgt de wijn een stevige “body” en mooi uitgebalanceerde zuren. Het aanwezige kalkgehalte bezorgt de wijn prachtige minerale en aromatische toetsen.
De aanwezige vlierbessenstruiken, haagbeuken, heksenkruitstruiken en bosbessen maken de wijngaarden tot een aantrekkelijke leefruimte voor vele dieren. Vooral herten zijn hier vaak te zien.

Vinificatie : De druiven zelf bepalen de oogstdatum. Als zij de juiste rijpheid hebben in kleur,smaak en consistentie, worden ze handmatig geplukt . Via kleine korven worden ze dan direkt naar de pers gevoerd. Onder zachte druk van 1 bar wordt vermeden dat nadelige aroma’s van pitten en pellen in de wijn terechtkomen. Het sap vloeit alzo in roestvrije gisttanks waar de gecontroleerde en temperatuurgeregelde gisting plaats vindt. Na een rijpingsperiode van 24 maanden in roestvrije tanks is deze wijn klaar voor verkoop.

Wijnjaar 2011 : Na een zeer droge winter volgde de lente met veel neerslag . De warme en droge zomer zorgde voor gezonde druiven zonder verrotting waardoor reeds tijdens de zonnige septembermaand een uitstekende suikerrijpheid bereikt werd. De jaargang 2011 wordt gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit : klare wijnen met complexe fruitigheid en mooi uitgebalanceerde zuren.

Smaak : Fijne smaak van zachte chocolade en hazelnoot, rijp fruit, veel steenvruchten, peren met een licht geroosterde toon, mooi gerijpt, fijnpittig en decent fruitig met in de afdronk veel citrus.

Technische kenmerken : Alcohol : 13% РRestsuikers : 1,5 g/l – Zuurtegraad : 5,5 g/l – Versluiting : natuurkurk stop РOpenen : 3 u vòòr serveren – drinktemp. 12-14°C

Extra informatie

Gewicht 1.3 kg
Bio Wijn

Nee

Druivensoort

Grüner Veltliner

Prijsklasse

€ 16 – € 25

Regio

Kamptal

Type Wijn

Witte Wijn

Wijnbouwers

Weszeli

Gerechten

asiatische keuken, asperges, gevogelte, kruidige-krachtige kaas, salades, schaaldieren, smaakvolle kaas, vis, voorgerecht, wit vlees